Een dag als online redacteur voor YOUCA Action Day 2021

De Warmste Week

Donderdag 21 oktober was het YOUCA Action Day! Dat betekent dat leerlingen uit heel Vlaanderen en Brussel voor één dag een job beoefenden. Met het loon dat ze die dag verdienden, steunen ze jongerenprojecten in Brazilië en de Filipijnen. Omdat alle jongeren meer kansen verdienen in deze maatschappij.

Wat is YOUCA Action Day?

Wij, Balssam en Sien, mochten een dagje meelopen als online redacteur voor De Warmste Week. We maakten kennis met het online team, vlogden doorheen de studio’s en konden meehelpen met de opnames. We kregen zeer diverse maar leuke opdrachten toegewezen. We vonden dit een zeer bijzondere en unieke ervaring!


Vandaag kregen wij dus een echte online job en verdienden een echt loon. Dat loon is niet voor ons, maar het verdiende bedrag wordt geschonken aan het goede doel KIYO. Dat is een organisatie die zich inzet voor jongeren in Brazilië en de Filipijnen. Zo wil KIYO wereldwijd de jeugd helpen een stem geven door actie te ondernemen. Vele jongeren krijgen te maken met onder andere armoede en discriminatie.

DWW21 en Youca Action Dag


Het thema van De Warmste Week is dit jaar ‘Kunnen zijn wie je bent’ en daar gaat YOUCA Action Day 2021 ook over. Niet alle jongeren kunnen zijn wie ze zijn. Door deel te nemen aan YOUCA Action Day kunnen wij, als jongeren, onze leeftijdsgenoten in Brazilië en de Filipijnen steunen om hun dagelijkse activiteiten en hobby’s te blijven beoefenen.

Wil je meer van onze TikToks zien? Klik dan hier