Deze vier vrouwen hebben jouw hulp nodig!

De Warmste Week

Flore, Leen, Gudrun en Christine - allemaal steken ze dit najaar de handen uit de mouwen. Het goede nieuws? Jij kan helpen! Laat je inspireren door deze vier hartverwarmende voorbeelden.

Maak je borst maar al nat


Flore is een echte waterrat. Zo ééntje die ook heel snel is. Ze doet aan competitiezwemmen. Flore wil haar waterpret met iedereen delen. Flore: “Daarom organiseer ik zwemlessen voor mensen met een lichamelijke of financiële beperking en eenzame ouderen. Ik zoek ook nog ervaren redders om een oogje in het zeil te houden.” Steek je teen voorzichtig in het water - of spring er meteen in. Bommetje! 

Terug naar school in Oeganda


De eerste schooldag, altijd een beetje spannend. De leerlingen van Sint-Ursula in Lier steken zelfs nog een tandje bij. Juf Leen heeft al huiswerk: “Vanaf 1 september verzamelen wij tweedehands schoolmateriaal. Hiervan maken wij school-in-a-box-pakketten. Met één pakket kunnen veertig Oegandese leerlingen en één leerkracht een jaar lang lesgeven.” Nu alleen nog opletten geblazen in de les!

Brei een warme sjaal voor de koude dagen


Soms gebeurt het ondenkbare, zoals het verlies van een kindje. Het Berrefonds zorgt voor aandacht en troost. Christine van het Berrefonds: “Tussen 13 en 20 december gaan wij de baan op met een warme caravan. We delen zelfgemaakte sjaals uit als troost voor alle mensen die rouwen om een kindje. Zo willen wij het taboe doorbreken en een gesprek op gang brengen over een moeilijk onderwerp.” Ook een krop in de keel? Zet een kopje thee en brei een sjaal voor het Berrefonds

Je hebt jongdementie en je wilt wat


Mensen met jongdementie worden vaak geconfronteerd met wat niet meer of moeilijk lukt. Maar wat als je focust op genieten van wat nog wel kan? Gudrun van Het Ventiel zoekt mensen die hun creativiteit, hobby of passie willen delen met mensen met jongdementie. Hoeft dat iets spectaculair te zijn? Helemaal niet. Jouw luisterend oor of jouw vlotte babbel maken al een groot verschil. Samen beleven jullie ongetwijfeld onvergetelijk mooie momenten.