De Warmste Week in je klas?

De Warmste Week

‘Kunnen zijn wie je bent’ is het thema van De Warmste Week. Jezelf kunnen zijn is niet altijd even simpel. Daarom lanceert EDUbox een kant-en-klaar lespakket over ‘Identiteit’. Deze interactieve leerervaring is op maat van jongeren en kan je als leerkracht inzetten op school. In de EDUbox ‘Identiteit’ bespreek je samen met je klas hoe een zelfbeeld wordt gevormd en welke factoren een impact hebben op de manier waarop we naar onszelf kijken.

We krijgen allemaal te maken met stereotypen en labels. Identiteitsvorming is dus een verhaal van iedereen, van jong en oud. Naast identiteitsvorming focust deze EDUbox ook op je online identiteit en de impact hiervan, maar ook op nuance en verbinding. Want door verbinding te maken met anderen, met muziek, met sport… ontwikkel je je identiteit, kan je beter jezelf zijn én krijg je ook meer begrip voor anderen. 


Wil je graag al een voorsmaakje? Onze ambassadeurs Stéphan en Kawtar leggen uit wat deelidentiteiten zijn. De EDUbox ‘Identiteit’ is beschikbaar als downloadbare PDF of als interactieve webversie. Wil je graag op de hoogte blijven van nieuwe EDUboxen of andere onderwijsinitiatieven van VRT NWS? Abonneer je dan op de nieuwsbrief ‘OnderwijsNWS’.