De Warmste Week 2019: je hebt echt àlles gegeven

De Warmste Week

Het lijkt maar een dag of twee geleden dat we je nog om de oren sloegen met bijna's en het is zovers, maar De Warmste Week 2019 zit erop. Met honderdduizenden heb je je op een of andere manier ingezet voor de goede doelen die je nauw aan het hart liggen.

De cijfers liegen er niet om. In totaal organiseerden meer dan 230 000 mensen 13 582 acties voor 2088 goede doelen. Daarnaast werden er sms'jes verstuurd, Vlammetjes gedragen, en cadeautjes ingepakt met Het Warmste Inpakpapier. Zo heeft 1 op 5 Vlamingen op een of andere manier een goed doel van De Warmste Week gesteund. Dit alles bracht in totaal 17 518 153  euro op voor de 2088 goede doelen van De Warmste Week.


Warmathonsucces

Ook op sportief vlak gaf je het beste van jezelf. Je kwam massaal rondjes lopen op de Warmathon om je zelfgekozen goed doel een financieel duwtje in de rug te geven. In Kortrijk, Brussel, Gent, Antwerpen, Leuven en Beringen liepen 52 907 mensen rondjes, goed voor een recordbedrag van 717 274 euro. Zo maakte jij van de Warmathon het grootste, meest solidaire loopevenement van het jaar. 


Vrijwilligen bij een goed doel van De Warmste Week

Voor het eerst kon je je dit jaar ook rechtstreeks inzetten als vrijwilliger voor één of meerdere goede doelen van De Warmste Week. Goede doelen maakten massaal projecten aan waarvoor jij je kon aangeven als helpende hand. 261 vzw's zetten zo'n project op, en 2671 mensen zetten zich een dagje in voor hen. Zo droegen ze hun steentje bij aan wat deze goede doelen dagelijks doen voor onze samenleving. 


Van donderdag 5 tot en met dinsdag 24 december staken gemiddeld 130 vrijwilligers per dag de handen uit de mouwen. Zo zorgde De Warmste Week deze maand voor 11 776 uur vrijwilligerswerk bij al deze goede doelen. 

Iedereen samen

De Warmste Week is de grootste solidariteitsbeweging van Vlaanderen, met de steun van alle VRT-netten. Radio 1, Radio 2, MNM, Studio Brussel, Klara, Eén, Canvas, Ketnet, Sporza en VRT NWS bundelden hun krachten om hartverwarmende verhalen uit heel Vlaanderen te brengen. 


2020

De komende weken zorgt de Koning Boudewijnstichting ervoor dat al het ingezamelde geld goed terechtkomt bij de verschillende goede doelen. Dankzij jullie inzet kunnen deze vzw's hun levensbelangrijk werk een heel jaar lang voortzetten. Zo leeft De Warmste Week een heel jaar lang voort. 


Volgend jaar zitten we al aan de achtste editie van De Warmste Week. Afspraak van vrijdag 18 tot en met donderdag 24 december 2020


Schrijf je zeker in op de nieuwsbrief om niks te missen!


Bedankt voor alles. Tot volgend jaar!

Gerelateerde artikels