Dag Tegen Kanker

De Warmste Week

17 oktober is Dag Tegen Kanker, een dag waarop we mensen met deze vreselijke ziekte een extra groot hart onder de riem willen steken. Deze vier goede doelen zijn maar enkele van de talloze organisaties die zich inzetten voor zij die vechten tegen het monster met de grote K.

Shout at Cancer Belgium

Shout at Cancer Belgium zet zich in voor mensen na laryngectomie, het verwijderen van strottenhoofd en stembanden. Dit is enorm intens, niet alleen fysiek maar ook sociaal: ineens kan je niet meer communiceren met mensen zoals je dat altijd deed. Wat dit goede doel zo speciaal maakt? Vanuit de stemtherapie is een koor ontstaan voor mensen zonder stembanden. Ze worden begeleid door stemcoaches die ervoor zorgen dat iedereen zijn stem kan laten weerklinken.


Vzw SuperNils

Na vier jaar behandelingen verloor Nils de strijd tegen leukemie. Zijn moeder, vader en broer besloten vzw SuperNils op te richten omdat Nils zelf ook al iets had willen doen om lotgenoten moed in te spreken. Met vzw SuperNils focussen ze zich op kinderen en volwassenen met leukemie. Ze bieden financiële bijstand aan kankeronderzoek, delen goodiebags uit en ondersteunen mensen in het onderwijs wanneer zij geconfronteerd worden met kanker in de klas. 


The Pink Amarylissen vzw

The Pink Amarylissen vzw werd opgericht door Ana-Mari en Katleen. Zij zijn allebei zelf kankerpatiënt en weten dus uit eigen ervaring waar mensen voor, tijdens en na hun behandeling nood aan hebben. Hun doel is uitsluitend het verwennen van kankerpatiënten. Ze organiseren verschillende verkopen waarvan de opbrengst volledig naar de patiënten zelf gaat. Dit jaar zouden ze graag comfortabele zetels aankopen die speciaal ontwikkeld zijn voor mensen die een lange periode moeten neerliggen.


Lotus Care Foundation

Kankerpatiënten een uiterlijke en innerlijke boost geven, dat is het doel van Lotus Care Foundation. Schoonheids- of haarverzorging bij een ‘Kanker Beauty of Hair Professional’ kost snel wat geld. Daarom verzamelt Lotus Care Foundation fondsen die omgezet worden in gratis CareCards. Deze CareCards kunnen patiënten inruilen bij erkende Beauty Professionals voor een behandeling, te kiezen uit een gevarieerd aanbod. Zo helpen ze de patiënten om met respect voor zichzelf en waardigheid de behandeling te doorstaan.

Gerelateerde artikels