Coronaproof daten? Ga op wandel met een wijntje.

De Warmste Week

Anne-Sophie heeft samen met haar huisgenoten een concept voor elke liefhebber van wijn, wandelen én real life dating. Zij hebben dit mogelijk gemaakt in tijde van corona.

“De avond voor de tweede lockdown zat ik op restaurant met een vriendin wiens relatie net gedaan was. Ze vroeg zich af hoe ze nu aan een knuffelcontact zou komen. Normaal leer je mensen kennen op een feestje of op café. Omdat dit door corona niet mogelijk is, was ze bang dat ze eenzaam ging zijn.

 

Net zoals mijn huisgenoten, is ze geen fan van online daten. Zo is het idee ontstaan voor een coronaproof dating concept, in openlucht zoals Steven Van Gucht het wil. Ons dating concept heet Wijndelen.

 

Voor mogelijke matches zijn we eerst zelf gaan kijken binnen onze eigen vrienden- en kennissenkring. Maar via mond-op-mondreclame waren er meer geïnteresseerden. De mogelijke matchen hebben we gemaakt op basis van gemeenschappelijke interesses. Door kleine vraagjes te stellen, zoals: ben je eerder een actief persoon of zit je liever rustig binnen op een zondag? Eenmaal de matches gemaakt zijn, sturen we een berichtje met concrete info over de date.

 

Tijdens de date krijgen ze een pretpakket mee. Hierin zit een fles wijn, vandaar de naam ‘Wijndelen’ (wijn en delen), die ze samen kunnen opdrinken met elk hun eigen beker. In het pakket zit ook de route uitgestippeld via een bolletje-pijl-kaartje.

 

Nog in het pakket zitten ook verschillende opdrachten voor tijdens de date. Zo is er een reeks dilemma’s waar ze uit moeten kiezen. Of mogen ze iets voor elkaar maken, zoals een gedichtje. Maar ook een ‘samen van de grond’- spel: daarbij moet je  zo ver mogelijk van de grond zien te geraken, in een boom bijvoorbeeld. Alle opdrachten zijn volledig coronaproof natuurlijk.

 

Deze opdrachten zijn perfect om het ijs te breken. Je hoeft geen ongemakkelijke stiltes op te vullen met smalltalk. Deze dates zijn echt laagdrempelig, er is op voorhand al nagedacht over de match. De opdrachten maken het nog luchtiger. Mensen zitten denkt ik niet graag op Tinder omdat het puur op uiterlijk is, hier is het echt een blind date.

 

Onze dates gaan door in Heverlee. De singles komen uit Leuven, Brussel en zelfs Antwerpen. Allemaal zijn ze super enthousiast over het idee. Ondertussen hebben we al zeven koppels op date gestuurd en er volgen nog veertien koppels. De dates die we hadden, waren zeer geslaagd. Bij zes koppels komt er nog een vervolg.

 

We merken vooral dat andere mensen door ons initiatief beseffen dat ze niet de enige zijn zonder knuffelcontact of lief. Hierdoor geven ze zich sneller op om hun ideale match te vinden. Nu stoppen we voorlopig met de dates te organiseren en focussen we ons op de veertien koppels die volgen. Hopelijk bloeit er iets moois tussen onze matches.”

 

Wil je meer lezen over het initiatief? Klik hier dan op de link.