Cindy verzamelt glimlachjes aan haar deur met een gedicht

De Warmste Week

De laatste maanden heeft de cultuursector het zwaar gehad. Maar Cindy en haar ondernemend team zijn niet bij de pakken blijven zitten. Van een mobiele beiaard tot theaterwandelingen in het bos, ze doen het allemaal. Daarnaast heeft Cindy ook een project aan haar eigen voordeur.

Ik werk als leidinggevende in CC De Adelberg. Door de coronamaatregelen gingen we eerst dicht, dan weer open en nu weer dicht. Het weegt zwaar, ook bij mijn tien medewerkers. Nu is het vooral zoeken naar alternatieven. Ik voel mij verantwoordelijk voor mijn team en ik wil dat ze dingen om handen hebben. Zo hebben we een boodschap aangebracht op de ramen van een aantal woonzorgcentra. En geven we daar ook raamconcerten georganiseerd met een mobiele beiaard. En binnenkort starten we ook met een theaterwandeling in het bos voor kinderen.


Op mijn deur heb ik een tekening gezet met een bijpassende tekst. Ik koos voor een gedicht van Geert De Kockere, één van mijn favoriete dichters. Het is een toepasselijke tekst. Ik ga de tekst niet verklappen, het is enkel voor de mensen die komen kijken. Zo krijg ik echte glimlachjes voor mijn deur te zien.

 

Eerst wou ik enkel vrienden en kennissen aan mijn deur verrassen. Vervolgens leek het mij leuk om dit voor iedereen te doen. Via Instagram wil ik iedereen uitnodigen die in Lommel woont om langs te komen. Ze mogen op mijn oprit komen en kijken wat er op het raam staat. Als ik thuis ben zetten we een stoel buiten en kunnen we een babbeltje slaan. Het is maar iets kleins, maar het kan misschien veel betekenen voor mensen die minder sociale contacten hebben.

 

Het is heel belangrijk om elkaar te blijven zien. Zelf ben ik alleenstaande. Normaal gezien werk ik veel en zie ik veel mensen. Maar nu is dat veel minder. Ik doe graag iets warm voor mijn medemensen hier in Lommel.  


Nadat ik de oproep had geplaatst, kwamen er al enkele mensen langs. Zo kwam er een bevriend koppel aan mijn deur die ik al lang niet meer had gezien. Maar niet alleen vrienden zijn welkom, iedereen mag zich laten verrassen.

 

Wil je meer weten, bekijk hier dan de oproep van Cindy. Voor de specifieke locatie aarzel zeker niet om Cindy een berichtje te sturen.