WE LOVE MARIE FONDS

Marie, een open en levendige meid van 3,5 jaar die van het leven houdt. In juli 2011 wordt er bij haar een zeldzame vorm van kanker vastgesteld. Gedurende 7 maanden levert ze een zware, hoopvolle strijd. De eindstreep is in zicht. Op 3 februari 2012 blijkt dat er niets meer gedaan kan worden. De onmacht en ontreddering is enorm groot bij de familie. Ook vrienden kijken machteloos toe hoe dat vieze beest zijn gangen gaat in het kleine lichaampje van Marie. Marie sterft 8 februari 2012.

Ik, Julie, mama van Marie hield van mijn dochter en zij ook van mij. Ik weet en voel dat haar dood niet bedoeld was om mij kapot te maken. Na een periode van waanzinnige rollercoasters en tsunami's kwam ik tot het besef dat ik hier iets mee moest. Er is mij een kind gegeven dat mij is ontnomen voor ze 4 jaar werd. Ik moest hier, samen met vrienden, iets mee doen wat van waarde is. Daar ben ik het team, mezelf en jullie enorm dankbaar voor.

Waar gaat de opbrengst naartoe?

Met jullie warme bijdrage zorgen wij ervoor dat elk Universitair Ziekenhuis blijvend Sterrenwachters krijgt en willen wij graag samen met jullie alle Vlaamse ziekenhuizen voorzien van Sterrenwachters en boeken. Ondertussen zijn er ook kleinere ziekenhuizen die Sterrenwachters vragen op de afdeling oncologie voor volwassenen, ze worden gegeven aan kinderen die een ouder verliezen.
Intussen houden alle kindjes van onze Sterrenwachters.

Wat betekent vrijwilligerswerk voor ons?

We staan als fonds voor verbondenheid in kwetsbaarheid. Wij schenken momenteel Sterrenwachters met het bijhorende boek aan alle Universitaire Ziekenhuizen in Vlaanderen. Wij geven kinderen en hun ouders een tool om moeilijke gevoelens zoals angst, pijn en verdriet bespreekbaar te maken. De Sterrenwachter is een hulpmiddel geworden in heftige situaties (kinderen die met kanker geconfronteerd worden, kinderen die iemand dierbaar verloren zijn, langdurig ziek zijn, enz..)