vzw Mekanders

Vzw Mekanders, als het verschil niet scheelt. De naam typeert het Kempisch, warm karakter van de organisatie. Iedereen is anders. Iedereen telt mee. Het verschil maakt ons sterk en ons werk boeiend. Vzw Mekanders vangt kinderen, jongeren en volwassenen met een mentale/meervoudige beperking op in verschillende kleinschalige lokale voorzieningen in Dessel, Arendonk, Turnhout, Ravels, Merksplas en Hoogstraten.
Onze opvang gaat van zinvolle dagbesteding, wonen in een woonhuis, begeleid werken en wonen, ontmoeting van andere mensen met een beperking tot koken in ons sociaal restaurant en vakantieopvang voor kinderen met een beperking. De mobiele begeleiding besteedt extra aandacht aan mensen met autisme en niet aangeboren hersenletsel. Onze afdelingen: Beukenhof, De Boomgaard, De Bosschen, De Hei, De Villa, HoogMark, ’t Vonderke, Dienst Vrije Tijd, Markdal, De Rusthuif, Sociaal restaurant AC, ’t Huizeken, 2 Mobiele teams, Team begeleid werken, Vakantieopvang kinderen, Project Tel-Oor.

Waar gaat de opbrengst naartoe?

Wij hebben verschillende afdelingen binnen onze organisatie. Verschillende acties zullen daarom ook gebruikt worden voor verschillende projecten.
In onze afdeling 't Vonderke (dagopvang van kinderen met een ernstige, meervoudige beperking) zal een deel van de opbrengst gebruikt worden voor spelmateriaal in de sporthal. Met het andere deel zal een nieuwe Snoezelruimte ingericht worden.

Wat betekent vrijwilligerswerk voor ons?

Dankzij al onze vrijwilligers kunnen we de kwaliteit van het leven van de cliënten verhogen. - Vrijwilligers geven mee kleur aan de organisatie. - We geven vrijwilligers mogelijkheden om initiatief te nemen en eigen ideeën uit te werken. - Personeelslid of vrijwilliger of cliënt … ieders mening is even belangrijk. - De juiste vrijwilliger op de juiste plaats! We zoeken samen naar de meest geschikte taak in de meest geschikte omgeving met de meest geschikte collega’s en cliënten.