UNICEF BELGIE

We bouwen aan een wereld waarin alle kinderen veilig en gezond kunnen leven. Een wereld waarin alle kinderrechten gerespecteerd worden.

Ons doel is om ieder kind een goede start in het leven te geven, een echte kindertijd.

UNICEF zet zich in zodat ze gezond kunnen opgroeien, zich volledig kunnen ontplooien en het beste uit het leven kunnen halen, voor zichzelf én voor de wereld. Waar ze ook wonen of wat ook hun afkomst is, we zijn er voor ieder kind, onvoorwaardelijk.

Het is de missie van UNICEF om de kinderrechten te doen naleven, in België en wereldwijd. We zijn actief in 189 landen en werken rond 5 prioriteiten.

UNICEF wil dat ieder kind:
- overleeft en zich ontplooit;
- leert;
- wordt beschermd tegen geweld en uitbuiting;
- in een gezonde en veilige omgeving leeft;
- dezelfde slaagkansen krijgt in het leven.

Deze prioriteiten komen ook terug bij alle interventies van UNICEF in noodsituaties.

Meer info: www.unicef.be

Waar gaat de opbrengst naartoe?

Geef Syrische kinderen samen met UNICEF de warmste winter ooit !

De crisis in Syrië duurt al meer dan 8 jaar. Het aanhoudende geweld jaagt vele duizenden kinderen op de vlucht. De kinderen missen veiligheid, warmte en geborgenheid. Velen zijn gevlucht met niets anders dan de kleding die ze aan hadden. In vluchtelingenkampen in de Syrische buurlanden zoals Jordanië, Libanon en Irak worden ze nu bedreigd door een bittere winter. Tijdens de koudere maanden loopt de gezondheid van jonge kinderen vooral gevaar door ziekten als longontsteking. Zonder warme wintervoorraden zullen ze moeite hebben om te overleven.

Een warm deken beschermt tegen onderkoeling en geeft kinderen een minimum aan zorg in noodsituaties.

Voor 6 euro schenkt UNICEF een kind een warm fleece-deken.

Lanceer jouw actie voor de warmste week en geef Syrische kinderen samen met UNICEF de warmste winter ooit !

Meer weten ? https://www.unicef.be/nl/alles-geven-voor-de-warmste-winter-voor-syrische-kinderen/

Wat betekent vrijwilligerswerk voor ons?

Het vrijwilligersnetwerk van UNICEF België bestaat uit honderden vrijwilligers die zich dag in dag uit inzetten voor kinderen wereldwijd. Verschillende lokale UNICEF vrijwilligersgroepen organiseren jaarlijks vele fondsenwervings- en/of sensibiliseringsactiviteiten om het grote publiek kennis te laten maken met de campagnes van UNICEF België. Naast onze lokale vrijwilligers kunnen we eveneens rekenen op professionele vrijwilligers zoals fotografen, vertalers, tolken, grimeurs, muzikanten…