't Ferm

Vzw 't Ferm is een kleinschalig huiselijk dagcentrum voor volwassenen met een beperking in Rollegem-Kapelle. We bieden zinvolle dagbesteding; zo koken we ons eigen middagmaal, onderhouden we de boerderij en verzorgen we onze dieren.

Waar gaat de opbrengst naartoe?

Dit jaar zouden we met het ingezamelde geld graag nog een nieuwe elektrische tandem aankopen. Ook zouden we graag investeren in een tablet, televisie en laptop. Dit ter ondersteuning van de communicatie van de gasten, maar ook om hen, op al dan niet speelse manier, nieuwe vaardigheden aan te leren. Daarnaast zouden we ook graag enkele gezelschapsspelletjes aankopen. Deze bevorderen het samen spelen en de contacten onder elkaar. Tevens zorgt het ook voor een rustmoment. Tot slot zouden we voor de tuin graag nog een grasmachine aankopen.

Wat betekent vrijwilligerswerk voor ons?

Vrijwilligers ondersteunen de werking in 't Ferm. Zo gaan ze mee zwemmen, wandelen of fietsen. Ze helpen ook mee op evenementen die we organiseren, zoals 'Ferme woensdag' of 'Kerst op het Capellehof'. Dit kan zijn door de dag zelf een handje toe te steken of door het bakken van taarten, helpen opzetten van standen,... Vrijwilligers helpen in 't Ferm ook om het vervoer te doen van onze gasten, van en naar het dagcentrum. Ook voor allerhande klusjes kunnen we een beroep doen op vrijwilligers, zoals schilderen, mee helpen in de tuin,... Kortom, vrijwilligers in 't Ferm zijn onmisbaar en onbetaalbaar!