Stapje in de wereld vzw

vzw Stapke in de wereld organiseert kwalitatieve vakanties en leuke uitstappen voor kinderen, jongeren en gezinnen die dapper rondkomen met een te klein budget en wil hun zelfredzaamheid verhogen.
1 op 7 gezinnen kunnen niet op vakantie of ondervinden drempels om te kunnen deelnemen aan ontspannende activiteiten. Daarom willen we samen met hen een stapje in de wereld zetten en genieten van deugddoende, plezante, gemoedelijke momenten in een multicultureel gezelschap. We zetten sterk in op een positieve en persoonsversterkende aanpak en op het SAMEN een warme wereld mogelijk maken. De 'vakantie' is het middel om mensen te versterken zodat ze hun kwaliteiten (h)erontdekken en hun leven weer in handen kunnen nemen. Wij helpen hen zo te groeien naar zelfredzaamheid.

Waar gaat de opbrengst naartoe?

We bieden meer dan 150 verschillende mensen een vakantie aan van meer dan 4 overnachtingen. Toerisme Vlaanderen betaalt ongeveer de helft van de kosten. De deelnemers geven een 'symbolische bijdrage'. Per vakantieganger moet Stapje in de wereld 100 € opleggen om dit mogelijk te maken. Dus per 100 € die jullie inbrengen kan er een deelnemer mee op de vakantie. Wij hebben 20.000 € per jaar nodig en zoeken de helft van de tijd naar centen! De warmste week is een belangrijke steun voor ons! Het geld gaat ook naar het realiseren van een droom voor 10 kinderen en 2 volwassenen. Wil je voetballen dan zorgen wij voor de inschrijving, vervoer, kledij enz..; alle drempels werken we weg. Wil je instrumentles volgen: wij zorgen voor inschrijving, instrument, parituren, vervoer enz... Zo volgt Ida een dansweek, leert Jonas zwemmen, leert Sofie fietsen, kan Frans tennisles volgen enz...