Sportpret

Sportpret vzw organiseert gratis sport- en spelactiviteiten voor kinderen tussen 3 en 12 jaar die opgroeien in maatschappelijk kwetsbare situaties. We organiseren onder andere Sportpretdagen tijdens de paas- en zomervakantie en Sportpret Na School tijdens het schooljaar. We werken steeds samen met lokale armoedeorganisaties. Momenteel zijn we actief in Antwerpen, Turnhout en Sint-Niklaas.

We kunnen rekenen op een grote groep opgeleide vrijwilligers die zich inzetten om de activiteiten te begeleiden.

We willen deze kinderen een zinvolle vrijetijdsbesteding bieden met zo weinig mogelijk drempels, daarom zijn onze activiteiten gratis voor de kinderen.

Alle deelnemers krijgen een T-shirt van ons en tijdens de activiteiten drinken en fruit. Zo proberen we ook te sensibiliseren rond gezonde voeding in combinatie met voldoende beweging.

Waar gaat de opbrengst naartoe?

Dankzij de steun van jullie kunnen we extra sport- en spelmateriaal aankopen voor de kinderen. Ook extra knutselmateriaal gaan we begin 2020 aankopen om de creativiteit van de deelnemers te stimuleren!

Verder geeft Sportpret aan elke deelnemer een T-shirt en bij elke activiteit een stuk fruit. Ook dit kopen we aan dankzij de steun van de Warmste Week.

Tenslotte betalen we ook de verzekering van de deelnemers, zo kunnen de kinderen zorgeloos sporten en spelen en zijn ze goed verzekerd mocht er iets gebeuren.

Wat betekent vrijwilligerswerk voor ons?

Sportpret gelooft sterk in jongeren voor jongeren. Jongeren van 16 tot 30 jaar zetten zich in om kinderen tussen 3 en 12 jaar die opgroeien in een kwetsbare situatie een fijne activiteit te bezorgen. Dit kan door het begeleiden van sport of spelactiviteiten, knutselworkshops, vakantiekampen,.. Je kan helpen als lesgevers voor Sportpret Na School, telkens van 15:30 uur tot 16:30 uur. Verder zoeken we lesgevers, monitoren, kleuterbegeleiders,.. die onze Sportpretdagen tijdens de schoolvakanties willen begeleiden, helpen kan al vanaf 1 dag. Onze Sportpretdagen duren telkens een halve dag. Maar ook in ons buurthuis in Sint-Niklaas, op ons jaarlijks sintfeest in Antwerpen, ons pleintjesaanbod in Antwerpen Luchtbal of tijdens workshops gezonde voeding,.. kan je helpen als vrijwilliger! Stuur ons zeker een berichtje bij interesse. Contact: info@vzwsportpret.be