Spoor 56 vzw

vzw Spoor 56 is een organisatie voor bijzondere jeugdzorg. We zijn erkend door het Agentschap Jongerenwelzijn (Vlaamse overheid).

De opdracht van Spoor 56 is het aanbieden van ondersteuning en begeleiden van kinderen/jongeren en hun gezinnen waar er een verontrustende opvoedingssituatie aanwezig is. We bieden hulpverlening op maat door de inzet van één of meerdere modules.

De modules worden aangeboden vanuit drie clusters die zich bevinden in Dendermonde, Hamme en Nieuwkerken-Waas (behorende tot Sint-Niklaas). Door deze spreiding zijn we actief in nagenoeg de volledige zorgregio Waas en Dender en kunnen we optimaal rekening houden met de woonplaats van de jongere.

De naam ‘Spoor 56’ verwijst naar de spoorlijn tussen Dendermonde, Hamme en Sint-Niklaas. Deze spoorlijn werd geopend op 25 januari 1875 en gesloten op 2 juni 1957.

Waar gaat de opbrengst naartoe?

Met het ingezamelde geld proberen we volgende projecten te verwezelijken:
* Aankoop van nieuwe stoelen en zetels in Cluster Sint-Carolus (Nieuwkerken-Waas).
* Inrichten en schilderen van een hoek voor adolescente jongeren in Dagcentrum Abelia (Dendermonde).
* Aankoop van educatief materiaal voor onze contextwerking (gezinsbegeleiding).
* Organisatie gezinsuitstap Contextwerking.
* Samen met de leefgroep op kamp gaan in Cluster Sint-Vincentius (Hamme).

Wat betekent vrijwilligerswerk voor ons?

Bij Spoor 56 vzw kan je ons als vrijwilliger ondersteunen. Ben je een krak in huiswerkbegeleiding? Of ben je handig en wil je helpen met het onderhoud/opfrissing van onze gebouwen? Of ben jij een creatief talent die graag een ontspannende activiteit voor de kinderen en jongeren organiseert? Wij zoeken graag samen met jou naar de ideale taak voor jouw talent.