Saying Goodbye

Saying Goodbye wil zich als vereniging inzetten voor kinderen, jongeren en volwassenen die recentelijk of langer geleden geconfronteerd werden met het verlies van een dierbare.
Jaarlijks organiseren we hiervoor allerhande activiteiten waarbij lotgenoten elkaar kunnen ontmoeten in een open, vriendelijke en ongedwongen sfeer. Dit kan tijdens de ontmoetingsdagen, weekends voor gezinnen, volwassen en jongvolwassen, daguitstappen, educatieve avonden, vormingsdagen, jaarlijkse rouwkampen voor kinderen/ jongeren, enz. Het thema rouw is hierbij steeds aanwezig, doch niet altijd even uitdrukkelijk. Kinderen en jongeren hebben immers ook momenten van sport, spel, recreatie en rust nodig.

Waar gaat de opbrengst naartoe?

Dankzij de steun van de warmste week kunnen wij zorgen voor
- de aankoop van therapie en spel materiaal
- aankoop van grote tenten om therapie ruimtes te creƫren op kamp.
- gezinnen gedeeltelijk financieel tegemoet komen om ook hun kinderen mee te laten gaan op kamp.
- verder uitbreiden van onze lotgenotenlijn
- opstart van een app op de gsm zodat kinderen, jongeren en volwassenen die het psychische moeilijk hebben hier handvatten vinden om aan de slag te gaan. Waar ook een link is naar andere organisaties die dagelijks werken met jongeren en volwassenen met psychische problemen.
- sensibiliseren bij scholen, huisartsen, begrafenisondernemers en andere organisaties rond het bespreekbaar maken van rouw.
- project uitwerken rond 'rouw op de werkvloer'.