PROJECT U/TURN

Project U/TURN vzw organiseert avontuurlijke activiteiten voor mensen met een fysieke beperking in binnen-en buitenland.

Onze missie: Wij willen mensen met een beperking laten inzien dat een fysieke beperking geen beperking in je leven mag vormen. Niets is onmogelijk!

De groepen zijn zo samengesteld dat iedereen elkaar kan en moet helpen om elke dag het einddoel te bereiken. Iedereen voelt zich nuttig & teamspirit staat centraal. Het avontuurlijke karakter van de activiteiten maken de deelnemers sterker zowel fysiek als mentaal.

Ons doel: Een boost geven aan het zelfvertrouwen van onze deelnemers, hen begeleiden tijdens het revalidatieproces en hen stimuleren voor een (her)integratie in de maatschappij.

Waar gaat de opbrengst naartoe?

In de eerste plaats proberen we de kostprijs voor de activiteiten (survival weekends in Belgiƫ en buitenlandse expedities) te laten dalen om nog meer mensen de kans te geven een U/TURN te maken.

Met het ingezamelde geld kunnen we ook het nodige materiaal aankopen en onderhouden zodat we dit gratis kunnen blijven aanbieden aan onze deelnemers. Bijvoorbeeld: speciale outdoor rolstoelen, kampeermateriaal, klimmateriaal, maar ook veiligheidsmateriaal zoals gps, satelliettelefoon,...