Parcours VZW

Vanuit onze vzw staan we in voor de begeleiding van minderjarige (12-18jaar) daders of verdachten van een misdrijf, hun context en hun slachtoffer(s). De herstelgerichte en constructieve afhandelingen (= HCA) van onze vzw zijn Herstelbemiddeling, HERGO, Leerproject en Gemeenschapsdienst. In elke afhandeling streven we naar een herstel van de gepleegde feiten, een verhoging van het welzijn van onze daders/verdachten en hun slachtoffer. Dit vanuit een dialoog met alle partijen, in verbinding met de maatschappij en vanuit een geloof dat de jongere meer is dan zijn feiten alleen. Een waardevol alternatief voor repressie!

Waar gaat de opbrengst naartoe?

1. Ervaringsleren. Voor minderjarigen, met een meer actiegerichte leerstijl! We vertrekken vanuit ons bestaand aanbod en bieden in samenspraak met de minderjarige en hun ouders, ervaringsleren aan. We gaan samen met jongeren op pad. Een pad die ze zelf kunnen samenstellen, op basis van hun interesses, hun talenten, … . Om dit ervaringsleren te kunnen aanbieden, zijn wij volledig afhankelijk van sponsoring.
2. Buitengerechtelijk bemiddelen. Bemiddelen bij Parcours vzw begint altijd bij een aanbod vanuit parket of jeugdrechtbank. Wij willen onze know-how en deskundigheid in de toekomst ook inzetten bij bemiddelingsaanvragen vanuit scholen, open & gesloten instellingen. Om dit te realiseren zijn we momenteel op zoek naar steun.