OIGO VZW

VZW OIGO (Opgeven Is Geen Optie) werd opgericht op 27 december 2007. De vereniging heeft tot doel een daadwerkelijke bijdrage te leveren in de strijd tegen kanker en dit met alle nodige middelen en alle nodige initiatieven. Zij zal ook zorgen voor de nodige sensibilisering rond dit thema en de bevolking van al haar acties informeren. ” Als specifiek doel richt zij zich tot het verbeteren van het comfort van de patiënt.

Waar gaat de opbrengst naartoe?

Bij de aanvang van ieder werkjaar selecteren we aan aantal projecten.

Hieronder de projecten die we in 2019 ondersteunen.


PROJECT 2019

Patiënten die behandeld worden met chemo- of radiotherapie hebben vaak een ontsteking van het mondslijmvlies (orale mucositis). De aften en/of het ontstoken mondslijmvlies kunnen erg hinderlijk en pijnlijk zijn. Dankzij een laserbehandeling kan deze pijn verzacht worden en verloopt het genezingsproces veel sneller. Dit jaar voorzien wij de aankoop van een laserpen voor het ASZ Aalst en het OLV Van Lourdes Ziekenhuis te Waregem.

Het overbrengen van de slechte boodschap naar (klein)kinderen is vaak een heel moeilijke en pijnlijke gebeurtenis. Jeugdboekjes, op maat van jonge patiënten, kunnen helpen om deze ervaring voor beide partijen minder zwaar te maken. Vanuit het AZ Lokeren, het Maria Middelares Ziekenhuis te Gent en het Palliatief netwerk Gent-Eeklo ontvingen wij de vraag...

Lees meer op http://www.oigo.be/tvv/project-2019/