Met Lege Handen VZW

Met Lege Handen is een zelfhulpgroep voor ouders van een overleden baby. Om de 6 weken zijn er praatgroepen waar ouders terecht kunnen om te praten met lotgenoten samen te rouwen. Elk jaar is er een herdenkingsviering en een wandeling. We geven getuigenissen in ziekenhuizen om met onze ervaringen de zorgverleners te helpen de juiste begeleiding aan te bieden.

Waar gaat de opbrengst naartoe?

Onze nieuwe brochures en flyers zijn in druk. Ze hebben een mooie update gekregen zodat de sterrenouders een mooi boekje krijgen met praktische tips, getuigenissen van lotgenoten , enz... We bezorgen deze gratis aan de ziekenhuizen, kind en gezin, begrafenisondernemers, enz... Ook wordt er een nieuwe praatgroep opgestart in Lommel!

Wat betekent vrijwilligerswerk voor ons?

Met Lege Handen is een vereniging voor ouders van een overleden baby. Onze vereniging wil lotgenoten bij mekaar brengen. Hiervoor organiseren we praatgroepen, een familiedag, viering, gesloten facebookgroep, enz... We willen hulpverleners ook informeren en onze getuigenis delen om jonge ouders die met dit verdriet worden geconfronteerd goed te kunnen opvangen. Hiervoor geven we lezingen.