MAMA-LUFUMA

Vzw Mama Lufuma is een kleinschalige vzw die kinderen en vrouwen in Kongo-Central wil helpen om een toekomst uit te bouwen. Drijvende kracht achter de vzw is een gemengd Belgisch-Congolees koppel, gesteund door een enthousiaste ploeg vrijwilligers in Belgiƫ en in Congo. Ons belangrijkste project is ons opvanghuis met opleidingscentrum (kleuterklas/naaiatelier/bibliotheek) in de stad Matadi, uitgebaat door de locale asbl Mama Lufuma in samenwerking met het stadsbestuur. We vangen tienermoeders en hun kindjes op in een kleinschalige, huiselijke sfeer en bieden hen steun om hun school of een vakopleiding af te maken. We helpen deze jonge vrouwen bij de integratie in de samenleving, bieden hen gezondheidszorg aan en werken aan toegang tot kwalitatief basisonderwijs voor hun kinderen. Meer info op www.mamalufuma.com https://dewarmsteweek.stubru.be/organisaties/mama-lufuma

Waar gaat de opbrengst naartoe?

Het ingezamelde geld zal gebruikt worden voor het beheer en exploitatie van het opvanghuis en opleidingscentrum oa
- Verdere inrichting van de 2 nieuwe klaslokalen: schoolbankjes maken en educatief materiaal. In september hebben we 54 kindjes kunnen inschrijven.
- Aankoop van een voorraad pagnes (stoffen) voor het naaiatelier waar 35 jonge vrouwen uit de buurt van ons opvanghuis naailessen volgen en op bestelling kleding maken. Hierdoor kunnen ze sparen om na de opleiding een naaimachine aan te kopen.
-Betalen van al onze studiefondsen (heel wat meisjes hebben hun (secundiar of hogeschool) studies hervat.
-Materiaal voor het onderhoud van de grote moestuin.