Leefboerderij Suskewiet

We startten in 2017, Leefboerderij Suskewiet Vzw, een kleinschalig project in een rustige groene omgeving, waar we op vrijwillige basis woensdagnamiddagactiviteiten aanbieden voor schoolgaande kinderen/jongeren met een beperking en/of ASS. Op de andere weekdagen organiseren we dagbesteding voor volwassenen met een beperking. De karweien zijn kleine boerderijtaken zoals een moestuin onderhouden, de vruchten uit de boomgaard oogsten, de neerhofdieren verzorgen. De groenten, het fruit en de kippeneitjes worden verwerkt in het kookatelier. Op killere, vochtige dagen worden er allerlei crea-activiteiten aangeboden, houden we spelnamiddag, doen we een wandeling of zoektocht, of gaan we op uitstap. Alles is bespreekbaar met de deelnemers. Voor de volwassenen starten we ook semi-industrieelwerk en een meubelopfrisatelier. We werken cliëntgericht en zoeken samen naar het gewenste dagbestedingsaanbod uitgaande van de interesses van de deelnemer.

Waar gaat de opbrengst naartoe?

We kunnen nog heel wat geld gebruiken voor de verdere uitbouw van de leefboerderij oa voor creamateriaal, een degelijk omlet kippenhok waar onze tamme kippen en kuikens beschermd van roofdieren in kunnen verblijven, een kruiwagen waarvan de bak kan kippen, een snoezelhoek…
Maandelijks is de verzorging van onze dieren ook een hoge kost, niet alleen de voeding, maar ook de medische controles en pellets/stro in de hokjes/stal kosten heel wat.
Verder willen onze deelnemers ook heel graag eens samen op stap.