Kom op tegen Kanker

Elk uur krijgen vijf Vlamingen te horen dat ze kanker hebben. Dag en nacht, zeven dagen op zeven. Kanker is dus alomtegenwoordig en raakt ons allemaal. Van ver of van dichtbij. Kom op tegen Kanker strijdt al 30 jaar voor minder kanker, meer genezing en een betere levenskwaliteit voor mensen met kanker, mensen die kanker gehad hebben en hun naasten. Ondertussen is er al heel wat gerealiseerd. Maar er is nog veel te doen. Nog steeds krijgen een vrouw op de vier en een man op de drie met de ziekte te maken voor haar of zijn 75ste verjaardag. Dus moeten we zorgen voor nog betere preventie, nog gerichter wetenschappelijk onderzoek zodat behandelingen verbeterd worden en bijwerkingen verminderen, een nog betere zorg voor al wie door kanker getroffen wordt.

Waar gaat de opbrengst naartoe?

Elk jaar krijgen bijna 1000 jongvolwassenen (17- tot 35-jaar) te horen dat ze kanker hebben. De ziekte zet hun leven op z’n kop. Werken of studeren lukt niet meer. Chillen met vrienden, een eigen gezin of woning uitbouwen evenmin. Bovendien ontmoeten ze –in tegenstelling tot andere patiënten- amper leeftijdsgenoten die in hetzelfde schuitje zitten.
Daarom bouwt Kom op tegen Kanker aan een community, offline met activiteiten om even te ontsnappen uit het ziekenhuis en lotgenoten te ontmoeten, online met kankercounteren.be en een gesloten Facebookgroep kankercounteren. Daarnaast financieren we onderzoek dat hun overlevingskansen verhoogt en hun leven na kanker verbetert. We ijveren er bij politici voor dat verzekeringen, studietoelage, kindergeld en andere zaken die zo vanzelfsprekend lijken voor anderen, ook toegankelijk blijven voor hen. Uiteraard doen we dat ook voor de 39.000 andere Vlamingen die elk jaar kanker krijgen. Meer info daarover op www.komoptegenkanker.be.

Wat betekent vrijwilligerswerk voor ons?

Kom op tegen Kanker schakelt vrijwilligers in in de zorg voor kankerpatiënten. Een overzicht van wat onze vrijwilligers allemaal doen vind je op www.komoptegenkanker.be/help-mee/help-mee-als-vrijwilliger