KODIEL vzw

Kodiel is een zorgboerderij voor kwetsbare thuislozen. Deelnemers kunnen er de dieren verzorgen, op paarden en ezels rijden, mennen met de huifkar, fietsen, wandelen, brood bakken, enz. Niets wordt verplicht, we bieden aan. Producten van de boerderij mogen meegenomen worden om vrienden te laten proeven. ;s Middags is er een broodmaaltijd met soep.
De kracht van Kodiel is al 18 jaar dat we op een enthousiaste manier kwetsbare mensen de kans geven om een toffe dag te beleven, om er bij te horen.
Jaarlijks gaan we op vakantie met de deelnemers die het meeste komen. Doordat dieren niet oordelen of veroordelen helpen ze mensen terug aan een positieve visie, vertrouwen en geloof in hun toekomst. Vrijwilligers ondersteunen de werking.

Waar gaat de opbrengst naartoe?

Aangezien dat Kodiel een project is dat niet niet gesubsidieerd wordt door de overheid is elke euro welkom.
De kosten die horen bij het houden van dieren (bvb voeding, stro, hoefsmid, dierenarts) zullen hiermee vergoed worden.

Wat betekent vrijwilligerswerk voor ons?

Op dinsdag en vrijdag van 10 tot 16 uur: Eerst en vooral vinden onze mensen het altijd leuk als er andere mensen een dagje komen meedoen. Voormiddag gaan we met de deelnemers die willen naar de boerderij, namiddag doen we een wandeling met de paarden en de ezels. Als je zin hebt om pannenkoeken te maken zal je veel blijde gezichten zien. Hier kunnen we door de kwetsbaarheid van onze mensen wel maar 2 vrijwilligers per dag ontvangen. Vrij te kiezen op maandag, woensdag, donderdag of in het weekend: We zoeken enkele handige mannen of vrouwen voor de volgende actiivteiten: - fietsen in orde te zetten (zowel gewone fietsen, kinderfietsen als driewielers voor volwassenen) - visvijvertje verwijderen en in de plaats een betonneke gieten voor aanleg terras voor onze mensen - Onze opslagplaats voor stro is aan vervanging toe (houten constructie van 2,5 m op 1 m) Als er handige mensen zijn die samen met mij een nieuwe constructie willen maken zijn deze zeer welgekomen.