Join For Water (Protos vzw)

Water is één van de belangrijkste thema’s van deze tijd. Join For Water is de enige ngo in België die zich voluit focust op water, en alles wat daar bij komt kijken.

Elk jaar krijgen tienduizenden mensen toegang tot duurzame oplossingen voor drinkwater, sanitair, hygiëne of water voor landbouw. In België zet Join For Water in op het verkleinen van de watervoetafdruk, want onze consumptie zet ook elders watervoorraden onder druk.

Waar gaat de opbrengst naartoe?

Met het ingezamelde geld willen we in het noordwesten van Haïti 200.000 bomen planten en 525 hectare grond irrigeren. Deze streek is erg droog, waardoor oogsten mislukken en mensen amper te eten hebben.

Boomwortels houden water en grond vast. Vruchtbare aarde en kostbaar regenwater spoelen vandaag gewoon weg. Met het ingezamelde geld planten we een mix van loof- en fruitbomen. 4 vliegen in één klap: je herbebost, beschermt water en grond, haalt CO2 uit de lucht en zorgt voor voedzame vruchten!

Daarnaast is er ook een hoge nood aan een deftige irrigatie-infrastructuur. Door de droogte is het vandaag zo goed als onmogelijk om gewassen in leven te houden. Voor de bevolking van Haïti is een irrigatievoorziening ongelooflijk duur. Join For Water wil 525 hectare grond irrigeren, zodat 22.000 mensen groenten kunnen kweken.