Huis Ter Leye

Huis Ter Leye is een Centrum voor Integrale Gezinszorg. Het biedt veelzijdige ondersteuning aan kwetsbare gezinnen met focus op de ontwikkeling van het jonge kind. Als er een groot verschil is tussen wat een baby nodig heeft en wat de ouders de eerste 1000 dagen bieden, heeft dit een negatieve invloed op het latere leven van een baby. Kinderen hebben nood aan ‘warme relaties’.
CIG Huis Ter Leye uit Kortrijk ondersteunt gezinnen om die warme relaties te bieden. De investering om een baby een zo goed mogelijke start te geven brengt veel op.
De begeleidingstrajecten zijn op maat van elk gezin. Sommige gezinnen verblijven in ons centrum, bij anderen gaan we aan huis. Diverse thema’s komen aan bod in het traject. Denk maar aan ondersteuning bij zwangerschap en bevalling, de eerste stap zetten naar de kleuterklas, werk vinden en behouden, een geschikte woning zoeken, de zorg voor een kindje leren combineren met andere dagelijkse verantwoordelijkheden, netwerk uitbouwen en zo meer.

Waar gaat de opbrengst naartoe?

Huis Ter Leye bouwt daarvoor een nieuw gebouw ​in de Doorniksesteenweg 207 in Kortrijk. We bouwen gezinsstudio’s, een kinderwerking en gemeenschappelijke ruimtes waar contact tussen ouders en hun baby, ondersteuning en begeleiding centraal staan.

Met de Warmste Week hopen we geld in te zamelen voor een duurzaam speeltoestel in de tuin: Een duurzame, houten waterspeelgoot. Dat prikkelt jong en oud om te ontdekken en is ideaal om ouders en kinderen dichter bij elkaar te brengen, om samen tot spel te komen.
Onze richtprijs is €1865.

Meer weten over ons bouwproject? www.kleinekinderengrotekansen.be