Goudhaantjes

Vzw Goudhaantjes moedigt kinderen met een ernstige ziekte of beperking (onze Goudhaantjes) aan om samen met hun gezin hun persoonlijke talenten te vinden en te ontwikkelen.

Kinderen van 6 tot 12 jaar kunnen samen met hun gezin en andere kinderen ontdekken hoe ze kunnen schitteren en inspireren. Hierdoor worden zij gesterkt in hun eigenwaarde en veerkracht,herstelt de gezinsbalans en zetten we in op duurzame maatschappelijke verbinding.

*We streven naar het ontdekken van talenten, maar ook versteviging van het zelfbeeld &eigenwaarde van het kind

*We moedigen waardering & verbinding binnen het gezin aan.

*We stimuleren samenwerken, betrokkenheid en sensibilisering binnen scholen en families.

*We garanderen een groei & ontwikkeling binnen het ganse gezin en een community van lotgenoten & supporters ter ondersteuning.

Met als einddoel: Een Goudhaantje met meer zelfvertrouwen, een gamma aan talenten en een toekomstperspectief

Waar gaat de opbrengst naartoe?

Het ingezamelde geld van de Warmste Week gaat integraal voor de volle 100% naar de organisatie van Fonkeldagen.

Dat zijn de gezinsdagen die wij helemaal gratis organiseren voor Goudhaantjes en hun gezin. Ze draaien rond talentontwikkeling en belevingsworkshops en we brengen hen samen rond gezamenlijke interesses en voorkeuren.
We worden hierin ondersteund door professionele partners (kindercoaches, creatieve coaches,...

Een blik achter de schermen?
https://youtu.be/AegGw7vJez0

Wat betekent vrijwilligerswerk voor ons?

Onze hele organisatie wordt gedragen door de kleine en grote bijdragen van vrijwilligers. Hun expertise en helpende handen maken het mogelijk dat wij steeds meer Goudhaantjes en hun gezin kunnen helpen in hun ontdekkingstocht naar meer eigenwaarde en zelfvertrouwen. Wij bedanken onze vrijwilligers dan ook graag met een staande ovatie. Maar het werk is nog lang niet klaar... We verwelkomen dan ook heel graag nog nieuwe vrijwilligers in ons team. Bij deze dan ook een warme oproep om een kijkje te nemen op onze vrijwilligerspagina (https://cutt.ly/goudhaantjes-vrijwilliger-aanmelding) of je gewoon meteen aan te melden: hilde.guedens@goudhaantjes.be Heel hartelijk welkom!