FSC Belgium - Fair Timber

FSC België is de Belgische tak van de Forest Stewardship Council. Deze internationale ngo streeft naar duurzaam bosbeheer wereldwijd. Bossen die goed beheerd worden kunnen via een onafhankelijke controle een certificaat krijgen. Het hout – en afgeleide producten– mogen dan een FSC label dragen. Ook recyclage zit ingebakken in het FSC-systeem.

Het FSC systeem stelt strenge sociale, ecologische en economische eisen aan’t bosbeheer en wordt als enige in zijn soort gesteund door milieu-organisaties zoals het WWF.

Door te kiezen voor hout- en papierproducten met het FSC label, kan iedereen bijdragen aan beter bosbeheer wereldwijd. Wil u alvast ook kiezen voor FSC-gecertificeerde producten? Surf dan naar de online leveranciersgids www.ikzoekFSC.be.

Waar gaat de opbrengst naartoe?

Via onze deelname aan 'De Warmste Week' hopen we vooral het FSC-keurmerk in de kijker te zetten, en meer mensen ertoe aan te zetten om ook in hun aankopen te kiezen voor FSC-gelabelde hout- en papierproducten. Uiteraard zijn giften ook welkom, waarmee we verder kunnen inzetten op vlak van sensibilisatie, maar bijvoorbeeld ook kleinere boseigenaren kunnen ondersteunen om FSC-boscertificering na te streven.