Foundation Jana De Koker VZW

Foundation Jana De Koker is een jong fonds dat zich inzet voor alle patiënten van de kinderziekenhuizen UZ Brussel, UZ Gent, UZ Saint-Luc, O.L.V Aalst en Asse en ASZ Aalst, Wetteren en Geraardsbergen, AZ Nikolaas Sint Niklaas, AZ Sint Blasius Dendermonde en revalidatiecentrum Inkendaal Vlezenbeek.
Via allerlei initiatieven wil Foundation Jana De Koker alle kinderen in deze ziekenhuizen een betere levenskwaliteit en een aangenaam leefklimaat bieden tijdens hun verblijf.
Dit doen we als volgt:
Voorzien van speelmogelijkheden afgestemd op elke leeftijd (spelconsoles, dvd's, strips, gezelschapsspelen, materiaal, enzovoort)
Kleine attenties en activiteiten tijdens Sinterklaas, Kerst, Pasen, Moeder- en Vaderdag,
Voorzien van Prikmanden /knutselmateriaal / vieruurtjes
Plannen van bezoeken van bekende figuren
Inkleding van leefruimtes en onderzoekslokalen
Verloop van onderzoeken vergemakkelijken door het aanreiken van hulpmiddelen
Bezoek van Oma wafel en appelsienmoment

Waar gaat de opbrengst naartoe?

Op vijf jaar tijd groeide ons Foundation enorm, van twee ziekenhuizen gingen we naar elf kinderziekenhuizen die we volledig ondersteunen.
Groeien betekent ook dat budgetten dienen gehaald te worden om onze continue werking te verzekeren, daarom zijn we music for life zo dankbaar want mede hierdoor kunnen we onze elf ziekenhuizen blijven ondersteunen.
Met de ingezamelde gelden willen we onze dagdagelijkse werking verder zetten. De kinderziekenhuizen ondersteunen in hun behoeften en een lach te toveren op de vele kindergezichtjes. Op allerlei manieren werken we samen met de kinderziekenhuizen met een gezamenlijk doel: de ziekenhuisomgeving zo kindvriendelijk mogelijk laten beleven in het hoofd van kind