Dierenbescherming Mechelen vzw

De dierenbescherming Mechelen vzw tracht een tijdelijke, veilige, gezonde, stressvrije, warme thuis te bieden aan thuisloze honden en katten.
Het voert een no-kill beleid, wat wil zeggen dat euthanasie enkel wordt toegepast bij terminaal zieke dieren, dieren die lijden maar waar er geen veterinaire behandeling voor mogelijk is en agressieve dieren die een gevaar zijn voor de omgeving.

Bij de Dierenbescherming Mechelen zien we alle dieren in onze zorg even graag alsof ze onze eigen dieren zijn.

Waar gaat de opbrengst naartoe?

Financiële steun voor de renovatie van het dak

Bij elke storm zitten medewerkers thuis te hopen dat het dak niet invalt, elke dag dat het vriest heeft de vloerverwarming problemen om toch de hondenhokken voldoende te verwarmen omdat de dakisolatie loskomt.

Onlangs is er al een deel van de isolatie ’s nachts in een hondenhok op de arme Loebas gevallen. De arme Loebas is er zo van geschrokken dat hij overdag zijn hok niet meer binnen durfde gaan. Niet alleen is er toen ook een stuk van de golfplaat naar beneden gevallen, het stuk bleek zelfs asbest te bevatten!

Voor het welzijn van onze dieren en mensen kunnen we de renovatie van het dak niet uitstellen, maar jammer genoeg hebben we nauwelijks de nodige financiële reserve voor de renovatie. We hopen dan ook via acties voldoende steun te vinden voor de renovatie van het dak.