De Verhalenweverij Sociaal VZW

De Verhalenweverij Sociaal bevordert leesplezier bij kinderen uit asielcentra en kinderen uit de bijzondere jeugdzorg . Door activiteiten zoals creatieve workshops en vertellingen te organiseren, willen wij de drempel van het lezen in het Nederlands verlagen en laten ontdekken dat lezen gewoon plezierig kan zijn. Immers wie graag leest, leest beter. En goed lezen draagt bij tot betere studieresultaten.
Met uw steun kunnen we nieuwe meertalige Kamishibaivertellingen en boekjes maken en onze activiteiten verderzetten en verbeteren.

Waar gaat de opbrengst naartoe?

Het ingezamelde geld zal gebruikt worden voor het verderzetten van onze werking in de asielcentra van Zaventem en Houthalen.

Wat betekent vrijwilligerswerk voor ons?

De Verhalenweverij werkt met vrijwilligers die maandelijks verhalen voorlezen met kamishibai en boekjes aan kinderen van 4 tot 12 jaar in de asielcentra van Ranst, Zaventem en Houthalen. Ervaring in voorlezen of werken met groepen is niet essentieel, goesting om te lezen wel, omdat je die goesting alleen kan overbrengen wanneer je zelf een verzot op lezen bent. Als vrijwilliger kom je terecht in een warm en enthousiast team. We voorzien op regelmatige tijdstippen teamactiviteiten en vormingsmomenten.