De Kleine Hartjes

Als mama van een hartekindje wou ik iets terugdoen voor de fantastische artsen en chirurgen van UZ Leuven, team kindercardio. Zonder wetenschappelijk onderzoek en zonder operaties had mijn dochter maar een levensverwachting van zes maanden, nu is ze een bloeiende meid van bijna 6 jaar die ondertussen in het eerste leerjaar zit én in de Volleybalclub is ingeschreven!
Ik ging in de leer bij het Runefonds voor kindercardiologisch onderzoek, gevestigd in Dendermonde. Na enige tijd besloten we hier in West-Vlaanderen onze eigen koers te varen als feitelijke vereniging. In 2017 zijn we overgestapt van feitelijke vereniging naar VZW. Wij willen wetenschappelijk onderzoek binnen UZ Leuven mee mogelijk maken via verschillende acties, maar willen ouders en hartekindjes ook samenbrengen, informeren en ondersteunen via jaarlijkse ontmoetingsmomenten. Door De Warmste Week konden we al meer dan 25000€ schenken aan UZ Leuven en zijn de eerste wetenschappelijke publicaties door onze steun een feit!

Waar gaat de opbrengst naartoe?

Ons voornaamste doel is fondsenwerving voor UZ Leuven, maar we gaan in de toekomst ook meer inzetten op het samenbrengen van ouders en hartekindjes, onder meer in samenwerking met Hartekinderen VZW.