de branding WAAK vzw

'de branding' biedt diensten aan volwassenen met een beperking. Zo'n 290 medewerkers zetten zich elke dag in om 390 volwassenen met een verstandelijke beperking (en vaak ook bijkomende problemen en/of beperkingen) te ondersteunen.
De dienstverlening van 'de branding' is verspreid over meerdere locaties in Kortrijk, Heule en Kuurne, maar centraliseert zich in het hoofdgebouw in de Ringlaan 30 te Heule.
'de branding' werkt actief aan inclusie en zelfstandigheid van mensen met meer en met minder mogelijkheden. Dankzij een uitgebreid aanbod dagbesteding, een modulair systeem van vrije tijd, arbeid en vorming en woningen middenin de samenleving, proberen wij de persoon en niet de beperking centraal te stellen.

Waar gaat de opbrengst naartoe?

De opbrengst van alle 'warme' acties dit jaar zal geïnvesteerd worden in de aanpassing van een personenbus met een rolstoellift, zodat het vervoer voor rolstoelgebruikers niet in het gedrang komt en in alle comfort kan gebeuren. De nood aan een aangepaste personenbus mét rolstoellift is groot. ‘de branding’ kiest er bewust voor om ook mensen met een zwaardere zorgvraag te ondersteunen, maar daardoor dient er ook wel extra in mobiliteit geïnvesteerd te worden. Zonder georganiseerd vervoer door ‘de branding’ is het voor veel van onze cliënten onmogelijk om dagelijks in ‘de branding’ te geraken voor hun werk in de ateliers of hun aangepaste dagbesteding. Daarnaast verdienen deze mensen ook kansen op vrijetijd, willen we met
hen op stap, moeten ze kunnen deelnemen aan activiteiten - mét aangepast vervoer en in alle comfort.
De ombouw van een personenbus is geen kleine investering - denk maar snel aan bedragen van zo’n € 25.000 tot € 40.000...