Dare to Dream Project

Bij Dare to Dream geloven we dat elk meisje het recht heeft om haar dromen te verwezenlijken. Daarom geloven wij dat "if you can dream it, you can do it."

Wij inspireren en steunen kansarme meisjes om hun dromen waar te maken. Hiervoor organiseren we in Zuid Afrika, Kenya en Uganda evenementen en workshops in scholen in sloppenwijken waarbij lokale, succesvolle vrouwen hun verhaal delen met de meisjes. Wij noemen het "TED Talks for Girls."

Van 20 - 24 januari 2020 trekken we naar Zuid Afrika. We doen 2 Dare to Dream evenementen in een sloppenwijk buiten Kaapstad. Meer dan 2.000 studenten uit 3 scholen zullen aanwezig zijn! Daarnaast organiseren we samen met pedagoog Luk Dewulf een workshop om 46 onderwijzers te leren hoe ze kinderen hun talenten kunnen helpen ontdekken. (Je ziet het: ook wij blijven ambitieus groeien en alles doen om meisjes te inspireren om hun dromen waar te maken!)

Waar gaat de opbrengst naartoe?

De fondsen worden gebruikt voor:
- het aankopen van 50 Talentenfluisteraar pakketten van Luk Dewulf - een voor elke aanwezige leerkracht om in hun klas te gebruiken (meer info op https://www.kindertalentenfluisteraar.com)
- het aankopen van 3.000 pennen met daarop "Dare to Dream" die aan alle kinderen op onze evenementen zullen worden uitgedeeld.
- het printen van 3.000 flyers met daarop "My dream is....." die de kinderen invullen met hun droom en mee naar huis nemen na het event
- vluchten en verblijfskosten van onze 6 sprekers
- een klein geschenkje voor elke spreker (een doosje pralines) omdat ze gratis spreken

Goed te weten: samen doneren Petunia en Sabine, de oprichtsters van Dare to Dream, 1,000 euro uit hun lonen om de werkingskosten van het project in 2020 te ondersteunen.