Dagcentrum Sint-Niklaas vzw

Ons Dagcentrum biedt dagbesteding aan 120 volwassenen met een handicap. We doen dit op twee locaties in het hart van Sint-Niklaas.
We bieden zorg op maat: we benaderen iedere cliënt zoveel als mogelijk individueel en ondersteunen volgens zijn/haar kunnen en aankunnen.
Voor alle extra's (sport- en spelmateriaal, tuinmeubilair, ...) om onze werking op maat uit te bouwen, zijn wij op zoek naar bijkomende middelen via eigen acties en sociale engagementen.

Wil je meer weten over onze werking? Neem een kijkje op www.dagcentrum.be of vind ons op Facebook https://www.facebook.com/pages/Dagcentrum-Sint-Niklaas/432343556852114?ref=hl

Waar gaat de opbrengst naartoe?

Dankzij jullie dsteun kunnen we projecten realiseren waarvoor we geen subsidie ontvangen. Op deze manier kunnen we beter tegemoet komen aan de noden van onze cliënten.
We hopen via de editie van dit jaar een schommel voor onze cliënten te kunnen plaatsen in onze tuin op het Onze-Lieve-Vrouwplein.
Onderzoek wijst uit dat dat schommelen goed is voor je bloeddruk, je ademhaling kalmeert, het heeft een ontspannend effect én je wordt er goedgezind van!
Omdat volwassenen gebruik maken van de schommel, gaan we voor een stevig houten frame en dito zitje. Dit betekent dat de kostprijs ook iets hoger ligt dan een doorsnee schommel.

Wat betekent vrijwilligerswerk voor ons?

Zonder de inzet en het enthousiasme van vrijwilligers zouden een aantal activiteiten voor onze cliënten niet kunnen georganiseerd worden. Het paardrijden, de marktbezoeken, deelname aan een koor, op reis gaan ... allemaal activiteiten die mede dankzij onze vrijwilligers kunnen aangeboden worden. Ook onze werk- en leefomgeving wordt aangenaam gemaakt door vrijwilligers die de tuinen onderhouden, helpen schilderen, klussen, ... Vrijwilligers zijn onmisbaar geworden in onze werking! Wanneer iemand interesse heeft in vrijwilligerswerk, kijken we samen waar zijn/haar talenten liggen, wat verwachtingen zijn. We gaan op zoek naar een goede match, zodat de vrijwilliger plezier en energie kan halen uit de aangeboden taak. Op deze manier is dit een win-win voor beide partijen. Zin gekregen of benieuwd of het iets voor jou zou zijn? Kom vrijblijvend op gesprek!