Contano

Contano is een organisatie dat zich inzet voor vrouwen en kinderen in kwetsbare leefomstandigheden in Basse, een regio in het oosten van Gambia. Onze focus ligt op het uitvoeren van duurzame projecten die vallen binnen de 17 duurzame ontwikkelingsdoelen opgemaakt door de UN. Dit in samenwerking met de Ministeries van Health, social welfare and education.
Studenten van hogescholen VIVES en KDG krijgen de kans om gedurende 3 tot 4 maanden in Gambia mee te werken aan de projecten van Contano.
Naast deze projecten steunen ondertussen 24 Belgische gezinnen 24 kinderen die wees zijn of in extreme armoede leven. Door deze steun krijgen deze kinderen een kans om te overleven en onderwijs te volgen.

Waar gaat de opbrengst naartoe?

Een van onze grootste uitdagingen is voldoende fondsen werven om een bestaand huis te verbouwen tot crisis-opvanghuis voor vrouwen en kinderen die slachtoffer zijn van alle vormen van geweld. In dit huis bieden we een omgeving aan om tot rust te komen en werken we met slachtoffers en context naar een her-oriƫntatie in het belang van het minderjarige kind.