Berrefonds VZW

Het Berrefonds is een warme vzw met als centrale missie het ondersteunen van ouders die een kind(je) verliezen. Of het ondenkbare nu gebeurt tijdens de zwangerschap, net na de geboorte of bij een iets ouder kind, het Berrefonds staat altijd klaar met een hartverwarmende Koesterkoffer. Daarin zitten allerlei materialen om tastbare herinneringen te maken en voor altijd ruimte te creëren voor die lieveling in je hart. Voor de allerkleinsten kunnen de ouders ook op maat gemaakte kleedjes en een dekentje kiezen. Een koffertje is niet alleen een manier om (groot)ouders te ondersteunen, maar ook een tool voor vroedvrouwen of verpleegkundigen om het verdriet en afscheid bespreekbaar te maken.

Waar gaat de opbrengst naartoe?

Het Berrefonds wil ook in 2020 ouders die een kind(je) verliezen blijven ondersteunen met hartverwarmende Koesterkoffers. We verdelen intussen koffers in 58 ziekenhuizen in Vlaanderen en Brussel en via begrafenisondernemers en andere partners.

Daarnaast hopen we de komende jaren ook de werking van ons Koesterhuis in Antwerpen verder uit te bouwen en dromen we van een locatie om ouders en vrijwilligers te ontvangen in elke Vlaamse provincie.