Bemok

Begeleidingscentrum Bemok bestaat uit een multifunctioneel centrum (MFC) en een thuisbegeleidingsdienst die erkend zijn door het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap (VAPH). In het MFC begeleiden we kinderen vanaf 2,5 jaar tot 13 jaar met ernstige gedrags- en/of emotionele stoornissen en/of autismespectrumstoornissen met normale begaafdheid en hun ouder(s)/netwerk. Thuisbegeleidingsdienst BAS begeleidt kinderen en jongeren tussen 0 en 21 jaar met gedrags-en /of emotionele stoornissen in de context.
In de begeleiding vertrekken we steeds vanuit de hulpvraag van het kind en de context. Samen gaan we op zoek naar de aanwezige krachten en bieden we zorg op maat.

Waar gaat de opbrengst naartoe?

Onze kinderen kunnen niet altijd terecht in de reguliere organisaties voor het invullen van hun vrije tijd. Er is extra ondersteuning en/of begrip nodig om hen de speelruimte te bieden die ze zo hard nodig hebben. Wij organiseren in Bemok vier kampen (elk voor specifieke doelgroep) per jaar.
Voor onze kinderen is het kamp een springplank naar zelfstandigheid, een oase aan onbezorgd binnen en buiten spelen. Zowel voor de kinderen als hun ouders betekent het kamp heel vaak wat ademruimte.
Een aankoop van nieuwe fietsen en helmen(veilig op de weg) dringt zich op. Daarnaast zou het ook fijn zijn, mochten we nieuwe sporttruitjes ter beschikking hebben om de voetbalmatchen wat meer stijl te geven.
Ook onze buitenspeelruimte is dringend toe aan vernieuwing. We zouden graag in overleg met de kinderen, groen, speeltuigen, rots -en hotsruimte voorzien zodat ze zich ten volle kunnen uitleven onder toezicht en sturing van de begeleiders.
Alvast een "warme" dankjewel van ons allen!