Bednet

Ook als je ziek bent heb je het recht om naar school te gaan en bij je vrienden te zijn. Recht op onderwijs is al sinds 1990 een van de universele kinderrechten. Bednet garandeert het recht op onderwijs voor kinderen die omwille van een medische reden tijdelijk of lange tijd niet naar school kunnen gaan. Zowel vijfjarige kleuters als kinderen uit het lager en secundair onderwijs komen in aanmerking.

Bednet zorgt ervoor dat zieke kinderen de les in hun klas live kunnen volgen, van thuis uit via internet. Zo blijven ze mee met de les en houden ze contact met hun vrienden. Kinderen vergeten even dat ze ziek zijn en kunnen weer deel uitmaken van de klasgroep.

Bekijk hier het filmpje met Linde die een bezoekje brengt aan Bednetter Lola: http://bit.ly/2cHrQRs

www.bednet.be

Waar gaat de opbrengst naartoe?

Bednet is op 5 jaar tijd gegroeid van 278 kinderen naar meer dan 1000 gebruikers. Voor de aankoop van steeds meer computermateriaal voor dit groeiend aantal kinderen heeft Bednet nood aan financiƫle steun. Het geld dat jullie inzamelen via een actie helpt ons dus om snel in te gaan op alle aanvragen voor zieke kinderen, zonder wachtlijsten. Jullie maken zo mee het verschil voor zieke kinderen en jongeren.

Daarnaast wil Bednet haar ICT-materiaal innoveren. Dit is belangrijk om beter in te spelen op de noden van scholen die meer en meer werken met flexibele en gevarieerde onderwijsvormen.