ArtMuze vzw

ArtMuze vzw gebruikt muziek om kinderen met een beperking (fysiek, mentaal, neurologisch) sterker te laten worden in hun eigen ritme! Wij vertrekken steeds vanuit jouw sterktes en jouw doelstellingen en niet vanuit jouw beperking. Een multidisciplinair team werkt een individueel traject uit op jouw maat! Muziek vervangt geen andere therapieën, maar doet alles sneller en beter in elkaar passen. We geven onze sessies samen met de betrokken therapeut(en) individueel of in groepjes. “Normaal gezien houdt Jannes niet langer dan een paar seconden iets vast. Met de boomwhackers heeft Jannes ruim een kwartier mee getikt en genoten van de muziek en de sfeer.” (Mats, papa van Jannes , 11 jaar, met een hersenletsel waardoor hij in een rolstoel zit). ArtMuze vzw is het verhaal van Katrien De Meersman die zelf twee grote fysieke uitdagingen heeft en tot vandaag nog de kracht van muziek gebruikt om sterker te worden in haar eigen ritme. Lees de vele andere getuigenissen en alle info op onze site!

Waar gaat de opbrengst naartoe?

Deze vorm van muziektherapie bestaat nog niet in België. Wel al in het buitenland (o.a. in Nederland). In ons land wordt de therapie nog niet terug betaald. Vorig jaar hebben we met het ingezamelde geld 24 kinderen met extra uitdagingen van basisschool Leidstar Laken sterker gemaakt in hun eigen ritme. Dit jaar proberen we de kosten voor die therapie te drukken voor:
1. Scholen die ons willen engageren om hun kinderen te helpen
2. Kinderen die in onze privépraktijk terecht kunnen om met muziek leren zelfredzaam te worden en (opnieuw) in zichzelf te geloven.
Maak deze vorm van muziektherapie - waarvan al meermaals op verschillende manieren bewezen is dat het werkt- betaalbaar voor elk kind met een extra uitdaging om met muziek te leren sterker worden in hun eigen ritme! Dat ze leren geloven in zichzelf. Dat ze leren dat oefenen ook kan tof zijn zonder dat ze worden geconfronteerd met wat niet (meer) kan. Maar dat ze juist meer kunnen dan dat ze zelf hadden gedacht!