ACE België

Animal Care Espana (ook gekend als Spaanse Honden in Nood-SHIN) is een Belgische organisatie, die honden redt uit Zuid-Spaanse dodingsstations. Daarnaast vangt ACE ter plaatse ook verwaarloosde en mishandelde honden op, puppy’s die voor dood in dozen of vuilniscontainers werden achtergelaten, en afgedankte fokhondjes. Voor elke hond wordt na een grondige screening een fijne thuis in België gezocht.

Dit jaar bestaat ACE 20 jaar. In deze tijd heeft de organisatie al aan 22.000 honden een nieuw leven gegeven. Daarnaast voert ze sterilisatieprojecten uit bij straathonden en -katten. De organisatie werd opgericht, en wordt nog steeds geleid, door de Belgische Fabienne Paques, daarbij geholpen door meer dan 150 Belgische vrijwilligers. ACE|SHIN krijgt geen subsidies en hangt volledig af van giften.

Voor meer info, kijk zeker op onze website: www.ace-charity.org

Waar gaat de opbrengst naartoe?

Onze refugio in Spanje heeft steeds meer dan 500 honden en een twintigtal katten in opvang, waarvoor we een fijne thuis zoeken. Deze dieren worden vaak in ellendige omstandigheden uit de dodingsstations gered en worden dan verzorgd in onze eigen kliniek. Hun zorg en voeding, en het onderhoud van onze refugio kosten handenvol geld. Wij leven enkel van giften en krijgen geen enkele subsidie. Elke euro is dus meer dan welkom en wordt volledig besteed aan het redden en verzorgen van onze 4voeters.

Wat betekent vrijwilligerswerk voor ons?

Onze organisatie steunt volledig op giften en vrijwilligerswerk. We kunnen altijd helpende handen gebruiken, niet alleen in onze refugio in Spanje, maar ook in België en Nederland. We zijn steeds op zoek naar opvanggezinnen, huisbezoekers, hondentherapeuten, mensen die op de luchthaven de hondjes mee gaan ophalen, mensen die voeder en spulletjes willen inzamelen, stockeren en naar Brucargo willen brengen voor transport, medewerkers voor evenementen, enz... Geïnteresseerd? stuur een mail naar vrijwilligers@ace-charity.org