Zoete Boomgaardactie

Ten voordele van Leefboerderij Suskewiet

Onze deelnemers koken allen heel graag. Ze stelden zelf voor om confituur te maken om zo hun bijdrage te leveren in de uitbouw van onze werking.
We zijn nl een kleinschalig project dat geen subsidies ontvangt en zelf instaat voor de werkingskosten zoals aankoop dierenvoeding, aankoop crea/kookmateriaal…. .

Waarom dit goed doel?

Onze deelnemers stelden zelf voor om Confituur te maken om zo de aankoop van dierenvoeding, alsook creamateriaal en/of een uitstap te bekostigen.

Leefboerderij Suskewiet

We startten in 2017, Leefboerderij Suskewiet Vzw, een kleinschalig project in een rustige groene omgeving, waar we op vrijwillige basis woensdagnamiddagactiviteiten aanbieden voor schoolgaande kinderen/jongeren met een beperking en/of ASS. Op de andere weekdagen organiseren we dagbesteding voor volwassenen met een beperking. De karweien zijn kleine boerderijtaken zoals een moestuin onderhouden, de vruchten uit de boomgaard oogsten, de neerhofdieren verzorgen. De groenten, het fruit en de kippeneitjes worden verwerkt in het kookatelier. Op killere, vochtige dagen worden er allerlei crea-activiteiten aangeboden, houden we spelnamiddag, doen we een wandeling of zoektocht, of gaan we op uitstap. Alles is bespreekbaar met de deelnemers. Voor de volwassenen starten we ook semi-industrieelwerk en een meubelopfrisatelier. We werken cliëntgericht en zoeken samen naar het gewenste dagbestedingsaanbod uitgaande van de interesses van de deelnemer.

Bekijk dit goed doel