Zelfgemaakte kerstkaartjes

Ten voordele van Saying Goodbye

Het is rond de periode van kerstmis. Met de kerstkaartjes willen wij de mensen een heel vrolijk kerstmis wensen. Rond de periode van kerstmis hebben de mensen elkaar extra lief en moeten ze zorgzaam voor elkaar.

Waarom dit goed doel?

Wij, leerlingen van het 6de jaar verzorging worden met dit onderwerp ook geconfronteerd op onze stage. Mensen moeten ook afscheid nemen van hun dierbaren (ouders, grootouders, broer of een zus). Wij leren ook omgaan met mensen die iemand verliezen.

Saying Goodbye

Saying Goodbye wil zich als vereniging inzetten voor kinderen, jongeren en volwassenen die recentelijk of langer geleden geconfronteerd werden met het verlies van een dierbare.
Jaarlijks organiseren we hiervoor allerhande activiteiten waarbij lotgenoten elkaar kunnen ontmoeten in een open, vriendelijke en ongedwongen sfeer. Dit kan tijdens de ontmoetingsdagen, weekends voor gezinnen, volwassen en jongvolwassen, daguitstappen, educatieve avonden, vormingsdagen, jaarlijkse rouwkampen voor kinderen/ jongeren, enz. Het thema rouw is hierbij steeds aanwezig, doch niet altijd even uitdrukkelijk. Kinderen en jongeren hebben immers ook momenten van sport, spel, recreatie en rust nodig.

Bekijk dit goed doel