workshop bloemschikken - MAKEN VAN EEN KERSTKRANS

Ten voordele van MSA-AMS.be

Femma d’Annekes van Deerlijk organiseren een Workshop bloemschikken - MAKEN VAN EEN ORIGINELE KRANS voor de gezellige Kerstdagen. Iedereen kan deelnemen, de leden betalen 25 euro, niet leden 35 euro – drankje inbegrepen. Dit gaat door in het OC d’Iefte op maandag 16 december om 18u. Dit in samenwerking met Fred Verhaeghe, leerkracht bloemsierkunst van de Provinciale tuinbouwschool. Tijdig inschrijven op reknr. BE55 7785 4317 9544, de organisatie zorgt voor alle materialen. Voor de warmste week en voor MSA.

Waarom dit goed doel?

Voor meer naambekendheid te geven rond de ziekt MSA – wist je dat er een jaarlijkse ‘wereldMSAdag’ is, namelijk 3 oktober’. De ziekte MSA is nog te weinig gekend, sommigen krijgen in vele gevallen in de beginfase de diagnose Parkinson. Maar eigenlijk zijn het de zenuwcellen van specifieke hersenen die afsterven bij MSA. Hoogtijd dat de neurologische ziekten als MSA, Parkinson, Alzheimer, dementie… ook de nodige aandacht en financiële steun krijgen wetende dat er zeer veel mensen zijn die met één van deze ziekten worden geconfronteerd en dat de hersenen één van de moeilijkst te doorgronden organen zijn van ons lichaam. Vandaar deze actie met bloemen want weet, bloemen maken mensen blij en gelukkig, ook al is dit maar voor even.

MSA-AMS.be

Meervoudig of Multiple systeem atrofie (MSA) is een progressieve neurologische aandoening. Het kan ook U overkomen!
MSA-AMS. Belgium vzw, is de stem van alle MSA-patiënten in Belgium;. Dat zijn naar schatting 300 tot 500 mensen. Wij willen het brede publiek en professionele gezondheidswerkers bewust maken van de problematiek van MSA. Daarnaast streven we naar meer wetenschappelijk onderzoek rond deze zeldzame en ongeneeslijk ziekte.
Alle giften van MFL gaan naar het wetenschappelijk onderzoek van het UZA en EMSA-SG, The European Multisystem Atrophy Study Group ;

Wij danken u om voor MSA te kiezen.

Bekijk dit goed doel

Video's