Wood for Water

Ten voordele van Join For Water (Protos vzw)

We verkopen spullen van hout die gemaakt zijn met de lasercutter in fablab Leuven. We verkopen magneten, bladwijzers en kerstversiering. Er zijn 2 types magneten: een set van 3 dierenmagneten (leeuw, aap, olifant) en een set van 3 vlammetjesmagneten. Er zijn 4 types bladwijzers: een leeuw, een aap, een olifant en een vlammetje. En er zijn 2 types kerstversiering: kerststerren en kerstvlammen.

Het doel is om genoeg centjes in te zamelen om een community in Oeganda te kunnen ondersteunen in de aankoop van een ISSB-machine. Met zo een machine kunnen de inwoners zelf op duurzame wijze stenen produceren voor de bouw van duurzame toiletten in een regio waar hygiënische sanitatie nog niet goed is uitgewerkt.

Waarom dit goed doel?

Vorig jaar had ik de kans om een stageproject te doen bij Join For Water. Het onderwerp water heeft al heel lang mijn interesse. Met eigen ogen heb ik kunnen zien welke werk Join For Water verricht in verband met water en sanitatie, zowel in België als in het buitenland. Zij kunnen extra centjes altijd gebruiken en zullen deze ook zeker goed besteden.

Join For Water (Protos vzw)

Water is één van de belangrijkste thema’s van deze tijd. Join For Water is de enige ngo in België die zich voluit focust op water, en alles wat daar bij komt kijken.

Elk jaar krijgen tienduizenden mensen toegang tot duurzame oplossingen voor drinkwater, sanitair, hygiëne of water voor landbouw. In België zet Join For Water in op het verkleinen van de watervoetafdruk, want onze consumptie zet ook elders watervoorraden onder druk.

Bekijk dit goed doel

Video's