Woezels hondenverwenzakjes-verkoop

Ten voordele van Belgisch Centrum voor Geleidehonden

Woezel is een afgekeurde blindengeleidehond van het Belgisch Centrum voor Geleidehonden. Zij verkoop net zoals vorig jaar, hondenverwenzakjes voor al haar vriendjes en vriendinnetjes. De opbrengst van haar verkoop gaat naar het BCG.

Waarom dit goed doel?

De honden in opleiding trainen iedere dag met hun instructeurs op verschillende locaties. Om de honden op een veilige manier te vervoeren zijn de wagens voorzien van kennels. Tussen de trainingen in, rusten de honden ook even uit in deze kennels. De trainingsvoertuigen voor de honden in opleiding zijn voorzien van een aircosysteem op batterijen, dat ook functioneert als de wagen stilstaat, zodat de honden in een koele, aangename en veilige plaats kunnen wachten. Door de uitbreiding van de hondenafdeling, zal het Belgisch centrum voor geleidehonden een nieuw voertuig in gebruik nemen dat ze ook zullen voorzien van een dergelijk aircosysteem en dat willen ze financieren met de opbrengsten van De Warmste Week.

Belgisch Centrum voor Geleidehonden

Het Belgisch Centrum voor Geleidehonden vzw (BCG) is een mobiliteitsorganisatie die blindengeleidehonden opleidt voor personen met een visuele beperking. Elk onderdeel van de opleiding is voor ons uitermate belangrijk. Zo selecteren we onze pups zorgvuldig, voorzien we hen van een vakkundige opleiding en zorgen we voor blijvende nazorg.

De vraag naar geleidehonden is zeer groot. In Belgiƫ krijgen 2 personen op 100 te maken met een vorm van slechtziendheid, zoals een verlies in gezichtsscherpte of een verlies van een deel van het gezichtsveld. Het Belgisch Centrum voor Geleidehonden stelt de blindengeleidehonden gratis ter beschikking aan personen met een visuele beperking.

Een geleidehond is voor vele blinde en slechtziende personen een steun en toeverlaat. De hond draagt bij tot de integratie in onze 'ziende' maatschappij en geeft hen de mogelijkheid zich zelfstandiger, sneller, meer ontspannen, maar vooral veiliger te verplaatsen.

Bekijk dit goed doel