winterwarmte (door veel handen)

Ten voordele van HACHIKO

We zijn kringloopwinkels en tweedehands-sites afgeschuimd op zoek naar brei- en haakwol, we plaatsten oproepen op fb. Voornamelijk mijn mama, mijn zus en ikzelf zijn sinds de afloop van de vorige actie bijna non stop aan het haken en breien, ondertussen maakten we andere mensen warm voor de actie en kregen we veel hulp.
Vanaf vandaag worden afspraken gemaakt met o.a. Carrefour Hasselt (die me al steunden tijdens een andere actie tvv van Hachiko) om ons handwerk voor verkoop aan te bieden.
In de aanloop naar Kerst worden in diezelfde winkel cadeautjes ingepakt tegen een vrijwillige bijdrage.

Waarom dit goed doel?

Ikzelf heb al drie jaar een assistentiehond en ik zou hem niet meer kunnen missen. Zowel zijn praktische hulp als de zijn dagelijkse steun ben ik vzw hachiko heel dankbaar. Zij SCHENKEN de honden aan hen die het nodig hebben, dus dan is dit het minste wat ik terug kan doen. Het eerste jaar verkochten we zelfgebakken wafels, het tweede jaar zelfgemaakte kaarsen, mutsen en sjaals (winterwarmte) en dit jaar zelfgemaakte mutsen en sjaals, poncho's en dekens, geldbeugels en bladwijzers.
Mijn zus nam het eerste jaar het initiatief maar ondertussen krijgen we hulp van vrienden en familie en heel veel vrijwilligers.

HACHIKO

Hachiko vzw verandert levens door hulphonden te schenken aan personen met een motorische beperking en meldhonden aan personen met epilepsie. Assistentiehonden worden speciaal opgeleid om taken uit te voeren die voor het baasje niet evident of zelfs onmogelijk geworden zijn. Een assistentiehond is echter zoveel meer dan enkel praktische hulp. Ze zijn een steun en toeverlaat, een beste vriend en een bliksemafleider van de beperking. Wat zijn taak ook wordt, elke assistentiehond stimuleert de zelfstandigheid en zelfredzaamheid van zijn baasje. Een assistentiehond opent dus letterlijk én figuurlijk nieuwe deuren. Eén geplaatste assistentiehond die levenslang opgevolgd wordt, kost onze vereniging 25 000 euro. Omdat Hachiko niet wil dat de aanvrager van een assistentiehond een financiële drempel ervaart, schenken we onze honden gratis. Om dit te kunnen realiseren zijn we afhankelijk van giften en sponsoring.

Bekijk dit goed doel