Winterwandeling: Reflectortocht

Ten voordele van VOC Neteland

Van 18 tot 24 december organiseert Studio Brussel opnieuw De Warmste Week. Ook De Averegten wil zijn steentje bijdragen. Wandel mee met de reflectortocht en steun VOC Neteland, een opvangcentrum voor wilde dieren. De tocht is ongeveer 2 km lang en start en eindigt aan het onthaalgebouw. Nadien kan u genieten van een warm kopje soep of een frisse jenever. Kleed je warm aan en breng een zaklamp mee.

Start wandeling tussen 17h en 20h, bar open van 17h00 tot 21h30h.

Waarom dit goed doel?

Achter VOC Neteland staat een fantastisch team met een hart voor de natuur. Ik heb zelf als vrijwilliger voor deze organisatie gewerkt. Ik weet dat ze het geld goed kunnen gebruiken. Wij doen deze actie met de collega's van Provinciaal Groendomein de Averegten. De liefde voor de natuur vormt een verbinding tussen onze organisaties. Bovendien kunnen wij met gekwetste of zieke wilde dieren uit het domein steeds bij hen terecht.

VOC Neteland

VOC Neteland is officieel erkend door het Agentschap voor Bos en Natuur en één van de 10 door Vogelbescherming Vlaanderen erkende opvangcentra voor vogels en wilde dieren. We staan in voor de werking van de provincie Antwerpen en een gedeelte van Vlaams Brabant.
Ons werk bestaat uit het verzorgen van zieke of gekwetste wilde dieren en de dagelijkse administratie hierrond (zoals de registratie van alle binnengekomen slachtoffers) met als doel de herstelde wilde dieren weer vrij te laten in de natuur.
Andere doelstellingen zijn onze accommodatie verder uitbouwen en meewerken aan natuurbescherming en sensibilisering door allerlei acties (b.v. paddenoverzetactie samen met schoolkinderen en in samenwerking met Natuurpunt).

Bekijk dit goed doel