Winters genieten - 11 december

Ten voordele van Lisanga vzw

Woonzorgcentrum Sint-Vincentius Kaprijke

Als woonzorgcentrum werken wij dit najaar mee aan De Warmste Week en organiseren we een actie voor de VZW Lisanga.

Onze bewoners werkten enkele maanden, tijdens bepaalde activiteiten, aan (kerst)spulletjes die wij zullen verkopen op twee kerstmarkten: woensdag 11 december en vrijdag 20 december.

Op woensdag 11 december organiseren wij enkele workshops voor de jong(st)e bezoekers van ons woonzorgcentrum: kerstboomversiering maken, versier je eigen brownie en knutsel je eigen kerstboom. Je kan je (klein)kind ook een ritje laten maken op de pony en er is een schminkster aanwezig.

Als ouder kan je genieten van uitgebreide food- en drinkstandjes.

De opbrengst gaat naar het goede doel.

Waarom dit goed doel?

De vzw Lisanga is ontstaan uit de woonzorgcentra van de congregatie Zusters Kindsheid Jesu en ondersteunt kleinschalige projecten in gezondheidszorg en onderwijs in D.R. Congo. De Zusters Kindsheid Jesu waren 75 jaar actief in de D.R. Congo. In het district Inongo hebben zij jaren missionerings- en vormingswerk verricht in onderwijs, dispensaria en ziekenhuizen. In 2002 keerden de Zusters definitief terug naar Vlaanderen. Omdat hun werk en inzet niet verloren mocht gaan werd in 1992 vanuit de woonzorgcentra de missiewerkgroep LISANGA opgericht.

Lisanga vzw

De vzw Lisanga heeft tot doel aangepaste hulp en vorming te bieden in ontwikkelingslanden. Dit gebeurt vanuit een missionaire en evangelische bewogenheid van de Zusters Kindsheid Jesu. Deze hulp is aanvullend tegenover de Belgische ontwikkelingshulp en deze van internationale organisaties waarvan België lid is. Inzonderheid wordt ook materiële ondersteuning van gezondheidszorg, onderwijs en algemene levensvoorwaarden in Congo beoogd.

Bekijk dit goed doel