Winterbar 5e editie

Ten voordele van Centrum ter Preventie van Zelfdoding

Buiten, op onze oprit, zullen tenten gezet worden waarin je verschillende dranken (wijnen, frisdranken, cocktails, bier, koffie) en gerechten kan nuttigen.
Het zal er gezellig en warm zijn, naast de tenten komen ook houtvuurtjes.

Waarom dit goed doel?

Omdat ik zelf 2 jaar vrijwilliger was bij de zelfmoordlijn, nu 5 jaar geleden. Tot ik stopte met beantwoorden heb ik hen beloofd om hen te blijven steunen. Mijn gezin staat volledig achter mij, en ze helpen allemaal mee. We doen dit nu voor de 5e keer !

Centrum ter Preventie van Zelfdoding

Per dag overlijden 3 Vlamingen door zelfdoding, 28 mensen ondernemen een poging. Toch kan zelfdoding voorkomen worden en is preventie mogelijk. Het Centrum ter Preventie van Zelfdoding wil zelfdoding voorkomen, door de Zelfmoordlijn en door het sensibiliseren en geven van vorming ivm het herkennen van signalen dat iemand aan zelfdoding denkt en hoe hierop preventief te reageren.

Aan de Zelfmoordlijn 1813 werken we met vrijwilligers die 24/24 gesprekken voeren met mensen die aan zelfdoding denken en hun omgeving. Ze doen dit anoniem via de telefoon, e-mail en chat. Jaarlijks beantwoorden we ruim 15.000 gesprekken, jammer genoeg worden er ook gesprekken gemist. Meer middelen kunnen ons helpen meer beantwoorders op te leiden en dus meer gesprekken te voeren.

Samen kunnen we zelfdoding voorkomen!

Bekijk dit goed doel

Video's