Wijze Soep voor Zwerfgoed

Ten voordele van Zwerfgoed vzw

Basisschool De Wijze Eik in Mariakerke organiseert een gezellige kerstmarkt. Hier kan je een standje uitbaten waarop je iets verkoopt voor het goede doel.
Ik zal soep maken en deze verkopen ten voordele van vzw Zwerfgoed.

Waarom dit goed doel?

Zwerfgoed is een ongelofelijk warme organisatie, die rust op de schouders van mensen die zich belangeloos inzetten. Zwerfgoed draagt zorg voor erg kwetsbare jongeren, die anders overal uit de boot zouden vallen. Ze zijn voor vele jongeren het laatste vangnet en voorkomt dat ze buiten de maatschappij komen te staan.
Zwerfgoed zorgt ervoor dat jongeren opnieuw in zichzelf en hun talenten geloven, en dat is van onschatbare waarde!
Alhoewel de overheid de absolute noodzaak van de organisatie erkent, krijgt de organisatie geen structurele subsidies en moet ze jammer genoeg overleven op basis van giften. Dat ze daarin slaagt, is dankzij Pieter, de drijvende kracht achter Zwerfgoed, die zich 24/24 en 7/7 inzet voor deze organisatie. Zwerfgoed en Pieter verdienen elke steun! Zodat Zwerfgoed nog vele jaren de levenslijn kan zijn voor deze kwetsbare jongeren.

Zwerfgoed vzw

Zwerfgoed biedt enerzijds alternatieve dagbesteding op een stadshoeve te Mariakerke/Gent. Samen met jongeren tussen 15 en 21 jaar, die om wat voor reden dan ook hun schoolse en/of arbeidsopleiding dienen te onderbreken, gaan we aan de slag in de moestuin of het bos, verzorgen we de dieren, knutselen we met recyclage materialen. Bedoeling is om de negatieve spiraal te doorbreken en met hervonden motivatie de draad terug op te pikken. Daarnaast huren we eveneens De Serre vlakbij, daar werken we vooral rond natuurbeleving, gezonde voeding, permacultuur,... met mensen die ofwel niet meer geschikt zijn voor reguliere arbeid of eerder onregelmatige vrijwilligers uit de buurt. Naast onze reguliere werking stellen we beide locaties ook ter beschikking voor buren, sympathisanten, verenigingen, groepen om zodoende op concrete wijze de zorg te helpen vermaatschappelijken. Niet onbelangrijk, Zwerfgoed op zich is een vrijwilligersorganisatie die zijn werking financiert met giften en sponsoring.

Bekijk dit goed doel